(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
    Filtre
    Preferanser
    Søk

    Personvernerklæring

    1. Innledning

    Denne personvernerklæringen gjelder for Notabene AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

    Notabene AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra vårt nettsted (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

    Notabene sitt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

    2. Om personopplysninger og regelverket

    Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse.

    All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

    3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

    For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette kan være. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

    a) Opplysninger du selv gir til oss

    Når du registrerer deg på vår nettside, blir du bedt om å du oppgi informasjon som lagres av oss, slik som navn og e-postadresse.

    b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

    Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om: 

    i) Din enhet og din internett-tilkobling

    Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

    ii) Bruk av tjeneste eller kjøp

    Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

    c) Opplysninger vi får fra andre kilder

    Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

    d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

    Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. 

    e) Automatiske vurderinger

    Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde. Vi kan gjennom tredjeparter, eksempelvis Facebook, kategorisere deg som kunde basert på din atferd på våre nettsider.

    4. Hva brukes opplysningene til?

    Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

    a) For å levere og forbedre tjenestene våre

    Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

    b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

    Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din atferd, f.eks. basert på hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg. 

    c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

    Dersom vi mottar ditt samtykke vil vi bruke dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom e-post og sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

    d) For å forhindre misbruk av tjenestene våre

    Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov. 

    5. Deling av opplysninger

    Notabene AS deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

    a) Når andre utfører tjenester på våre vegne

    For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Notabene AS.

    b) Når opplysningene deles med tredjeparter

    For eksempel når e-postadressene vi har samlet og fått godkjent etter aktivt samtykke fra kunden brukes til målrettet markedsføring hos tredjeparter som for eksempel Facebook. Vi vil kun dele opplysningene med slike tredjeparter om det er etter kundens ønske og samtykke. Dette er for å tilpasse markedsføringen slik at det forenkler opplevelsen for kunden. Opplysninger vi vil dele med en tredjepart som Facebook vil være e-postadresser.

    c) Ved mistanke om lovbrudd

    Ved mistanke om lovbrudd vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister. 

    7. Sletting av personopplysninger

    Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

    • Lov om bokføring

    • Ordredata iht. angrerett

    • Ordredata iht. garantier. 

    Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: kundeservice@notabene.no

    8. Sikring av personopplysninger

    Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

    9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

    Dersom du har aktivt samtykket til våre vilkår og betingelser kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post,SMS og sosiale medier.

    Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldingsfunksjonen i e-postene. 

    10. Endringer i personvernerklæringen

    Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.

    Ved større endringer vil vi informere om dette. 

    12. Rett til å klage

    Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d. 

    13. Kontaktinformasjon

    Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på kundeservice@notabene.no.